Doorgaan naar hoofdcontent

Hylpen 1972 - Sneek 2007

Vandaag woon ik - samen met R - op de kop af precies vijf-en-dertig-jaar in Sneek!!!
Via de Edo Jongemastraat, Jancko Douwamastraat in de Noorderhoek, een paar maanden Kaatsland, op de Eker in Pasveer onder de zon.
Time flies, so to speak!!
Vanavond een intiemfamiliefeestje (P&B uit S en M uit Amsterdam zijn ook van de partij) met een vuurkorf in de hens, veel fakkels en vlagjes in de tuin. M heeft als theatermaker, en na veel hoofd-bovenwater-houden-baantjes voor erbij in Amsterdam en wijde omgeving, vandaag een aanstelling als docent-drama op een middelgrote scholengemeenschap in Hoofddorp gekregen. Binne we apetrots op! Op advies van Marc Bootsma, Bob James in de CD Speler. Dit is een soort elevator-music, maar dan spannender! Rustig aan, met de drank, want morgenmiddag aanvang 17:00 staat de inmiddels klassieke runningparty van de AV Horror, Sneek-Bolsward-Sneek, op het programma om mee te vieren. Samen met neef Egbert Brink uit Leek. Hij komt per zeilboot naar Sneek. Een plekje aan de Pampuskade. E. is stukken jonger en dus stukken sneller! Collega Wim Eizenga uit Liwadden komt ook! Is ook super rap! Ik ga mooi voor het pure plezier in een lekker passend duurloop-tempo. Gewoon proberen uit te lopen! De schade beperkt houden. Voor de start ben ik altijd gespannen, morgen ook weer!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel