Doorgaan naar hoofdcontent

Beton Holocaust-monument vertoont scheuren

een serieus anp bericht
vandaag:
7 augustus 2007

Beton Holocaust-monument vertoont scheuren

(ANP) - Twee jaar na de opening is het Holocaust-monument in Berlijn, een ontwerp van de Amerikaanse architect Peter Eisenman, toe aan grondig onderhoud. Bijna vierhonderd van de 2700 vierkante betonnen blokken waar het monument uit bestaat, vertonen scheuren. Dat meldt vandaag de stichting die het monument beheert.

Volgens directeur Uwe Neumärker van het 'Denkmal für die ermordeten Juden Europas' is het vooral een esthetisch probleem. "De blokken vallen niet uit elkaar", aldus Neumärker. De stichting hoopt de scheuren voor de winter opgevuld te hebben.

Het monument, dat bijna 28 miljoen euro kostte, werd in 2005 geopend na vele jaren van debat over wat een gepaste manier zou zijn om de zes miljoen omgekomen joden te herdenken. De herdenkingsplek (Google Maps) vlakbij de Brandenburger Tor trok in het eerste jaar 3,5 miljoen bezoekers.

(c) ANP
-------
Twee van die 3,5 miljoen bezoekers waren R. en ik, deze zomer!
Het monument maakte diepe indruk op ons!


Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel