Doorgaan naar hoofdcontent

Swettestate langs de Zwette

Onderstaand een prachtig initiatief, dat volgens mij rechtsstreeks voortvloeit uit het ontstaan van de Middelseeroute. De historische gracht van deze stadboerderij in wijk de Zwette in Sneek krijgt een directe kleine vaarverbinding met het Friese-boezem-water de Zwette en komt rechtstreeks uit in de Middelzeeroute.

De eigenaar van Swettestate geeft op de volgende korte omschrijving van zijn bedrijf:De voormalige boerderij Swettestate is gebouwd in 1875 en heeft de typische kophals- romp-opbouw. Het monumentale pand is omgeven door een prachtig aangelegde parkachtige tuin.
De state dankt haar naam aan de ligging aan de rivier de Zwette, onderdeel van de Friese Elfstedentocht.


Op de website van de Gemeente Sneek kan ik op de monumentenlijst geen historische beschrijving vinden van deze prachtige stadsboerderij kennelijk genaamd Swettestaete. Zal wel weer met regeltjes te maken hebben, zo vermoed ik. Toch complimenten voor dit initiatief: "Ik vind het landschappelijk heel mooi ingepast!"
Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer