Doorgaan naar hoofdcontent

Zomertijd Muggentijd

Gek wordt ik ervan.... Lig ik eindelijk lekker met die klamme warmte vroeg in de kooi. Hoor ik zzzzzoeoeoeoeoemm, zzzzzoeoeoeoeoemm. Die Rotneefjes murmelt R. Het zoemen van een mug is het geluid van zijn vleugelslag: vier a vijfhonder keer per seconde. Zevenhonder keer bij mannetjes. zzzzzoeoeoeoeoemm. Zo'n mug zoemt dus niet als hij op de muur zit. " zzzzzoeoeoeoeoemm" woest sla ik rond met armen en benen, om mij heen! Universitair docent Bart Knols uit Wageningen, adviseert in de NRC: als hij zoemt strek dan je arm uit en laat hem zuigen. Dan ben je er in een keer van af! Wie 's morgens opstaat met tien bulten kan het slachtofer zijn geworden van wel tien muggen. Maar waarschijnlijker is, dat je een mug steeds heeft weggejaagd! Een mug is wakker als het donker is. Na het steken moet eerst zijn maaltijd verteren. Alleen de vrouwtjes steken om van het bloed, dat ze zo binnen krijgen, eitjes te maken. Voortaan ga ik als een soort veredelde verkeerspolitie, met constant de linker arm omhoog, naast R in bed liggen. Neefjes voeren!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel