Doorgaan naar hoofdcontent

Fries Koffiehuis

Op ' t Zaailand in Liwadden vlak tegenover het beeld van Mercurius en het aanpalende winkelcentrum is koffiehuis Mercurius gevestigd. Je kunt beter zeggen was, want ik ontdekte vorige week, dat het pand is verlaten en de gebruikelijke bedrijvigheid tot een nulpunt is gereduceerd. Sinds 1973, zolang ik in Liwadden bij het Ministerie van Landbouw werk, heb ik gedurende deze (lange) periode met enige regelmaat dit etablissement in de middagpauze, samen met collega's gefrekwenteerd. Ik mag wel zeggen, dat wij hier vele openhartige gesprekken met elkaar gevoerd over het leven en de dood, de do's en de don'ts, het werk en de carriere, de tien geboden, vrouw/man en kinderen, de Liefde en nog veel en veel meer. Stevast duiden wij dit etablissement in de binnenstad van Liwadden altijd als "Fries Koffiehuis". Helaas, nu gesloten, want........Alles heeft zijn tijd !


Posted by Picasa

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond