Doorgaan naar hoofdcontent

Trainspotting Sneek-Noord

Het ligt niet in mijn bedoeling om het arriva-openbaarvervoer per spoor tussen Liwadden en Sneek, constant op dit blog te bekritiseren. Dat natuurlijk is flauw!
Maar vanavond was het weer even mooi raak.
Dik rond de klok van vijven staan er al veel mensen gereed op het perron om in die geile rood-witte Spurt richting Mantgum, Sneek-Noord, Sneek, Workum, Hindeloopen, Molkwerum en Stavoren te stappen. Je kunt vandaag - in tegenstelling tot normaal- niet direct een plaatsje in de trein opzoeken. De deuren zijn afgesloten. De elektronica van de schuifdeuren wordt door een monteur gerepareerd. Wachten dus!
Plotseling horen we na een tijdje, een zwoele damesstem door de perron-geluidspeakers. "De trein aangekomen om 17:21 uur heeft vandaag niet gereden" ......van verdere informatie blijf iedereen verstoken! Het warm zonlicht wordt tegengehouden door het schuine dak langs het perron. In de schaduw op het perron wordt het fris. De meeste forensen zijn luchtig gekleed en willen nu niet verkleumen. Na een stijf kwartier geven de conducteur en de machinist in een soort vage arriva-lichaamstaal aan de inmiddels in grote getale aanwezige passagiers/reizigers/forensen te kennen, dat de trein gereed is om te vertrekken. Helemaal gerust zijn ze er niet op, die arriva-boys! Iedereen stapt daarom supersnel in de trein. Door de vakanties en door extra inzet van rijtuigen is er ruimte plenty in de coupe voor de reizigers. De stemming is nu alweer o.k. Zij hebben er weer duidelijk zin in. De trein rijdt tenminste en we gaan weer naar huis!
Voor elk bereikt station vanaf Liwadden klinkt er luid applaus als bonus in de spurt-coupe voor Arriva!! Het gejuich en applaus begint bij station Mantgum. Bij het naderen van station Sneek-Noord heb ik mijn camera op "film" gezet. Kijk en (Glim)Lach!!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Voetbalfeestje op Herfstavond

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's en waarden zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel