Doorgaan naar hoofdcontent

Hans Dulfer in het Geel

Alles is beter dan dat achterlijke gedoe met die dopingaffaires en vermeende leugens in de Tour de France.

Alleen omdat de RaboBank, als image eerlijk over wil komen.......Er is toch een significant verschil tussen de rabo-wielerploeg en de RaboBank (Boerenleenbank zou Hugo Camps zeggen)!
Laat me niet lachen! Mag ik een teiltje???

Nu ik er al een tijdje over nadenk....Rasmussen is, gelet op de feiten, onevenredig zwaar aangepakt. Je moet ook naar het menselijke aspect kijken. Vooral NU!
Hoe kun je een dopingvrije gepassioneerde profwielrenner in de gele trui van de Tour de France, met een ijzersterke positie op de eindoverwinning op deze wijze uit je ploegzetten? Dat begrijp ik niet!

We laten de hypocrysie van de Tour de France los! Even iets geheel anders - als afleiding - een van mijn andere passies:
Muziek en wel de Urban-Jazz van Mr. Hans Dulfer.
Hans begint in mijn filpmje met de woorden:
Okay de zon breekt door en.. Beatrix komt zo!
Volgens mij is dat zijn metafoor voor : " Kom op mensen: Ik heb er zin"
Het publiek pakt dat signaal onmiddelijk op!
Van 8 tot 80 klapt en danst erop lustig op los!
Ook R!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel