Doorgaan naar hoofdcontent

Freed

Vanmiddag - na drie weken rust - weer even een stukje hardgelopen. Min weer! Onder de beats van Jan Akkerman met het nummer Angel Watch zit ik inmiddels fris gedouchst en geschoren mijn logje op te schrijven. Ik heb vanmorgen, alle door onze buurvrouw, die inmiddels, samen met haar man, naar Keulen -Duitsland is verhuisd, opgespaarde en gerangschikte kranten doorgenomen.

Mooi... de EK voor het team van Foppe.
Ik moest (hard)op lachen om de collumn in de NRC van Wilfried de Jong over het tv commentaar van Cruijff [...] met alleen het stemgeluid van Johan Cruijff uit het speakertje van de TV luister ik thuis op de bank naar een stem uit het verleden. Ik was na dit frisse, naieve jongenstoernooi uitgekauwd op de oude Cruijff. Ik zag mijn overleden oom voor me die, als hij teveel ophad tijdens een verjaardag, met twee sinasappels uit onze fruitschaal voor zijn borst ging dansen. Iedere verjaardag weer!

De tweede lange neus is voor John de Mol. Hij wordt in de NRC over de door anderen bepaalde volgorde van de voetbaluitzending, aangepakt door Frits Abrahmams, [...]een zakenman die in de steek is gelaten door zijn belangrijkste talent: intuitie.
Joost Zwagerman schrijft over De Mol's programma de Gouden Kooi.
Iemand die hoog in de Quote 500 staat en in het groot roem en rijkdom vergaart [...] met het andermans zelfvernedering over de wereld verspreiden.

Dominee Hans Visser verbonden aan de binnenkort te slopen Pauluskerk in Rotterdam. (Overwin het Kwade door het Goede) kreeg van het schildercollectief "Lastplak" een schildering op de muur, als geschenk en eerbetoon.
Hij kwam jarenlang op voor daklozen, verslaafden en illegalen.
(foto:Dirk-Jan Visser)


Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer