Doorgaan naar hoofdcontent

Chu en Wu in de Metro tussen Snk en Lwd.

De Metro, de Spits, de Pers, de Dag. Allemaal sufferdjes om de hedendaagse (trein)reiziger te paaien met gewone -en personeelsadvertenties, het aanprijzen van gadgets en andere veel-te-dure, luxe hebbedingen. Vanavond vond ik op een bank in de coupe van de tweede klasse van een Arriva Spurt, tussen Sneek en Leeuwarden, de resten van een Metro. Op pagina 7 lees ik, dat de braziliaanse schrijver Paulo Coelho, zeven weken lang, een collumn zal verzorgen over de zeven hoofdzonden. Metro: "Hij beschrijft het onderwerp steeds vanuit een andere definitie" "Deze week de derde, over lust." Op zich kan de gehele collumn mij niet echt boeien maar een fragment over lust vanuit " de boedhistische hoek, neem ik even mee in mijn log van vandaag": [...] Chu en Wu zijn op de terugweg na een week mediteren in een klooster. Ze hebben een gesprek over de verleidingen waaraan ze blootstaan. Als ze de oevers van een rivier bereiken, staat daar een adembenemende mooie vrouw te wachten om over te steken. Chu neemt haar in zijn armen en draagt haar naar de overkant. Als Chu en Wu hun reis huiswaart voortzetten zegt Wu:" We hadden het net over verleidingen. Toen jij zonet die vrouw in je armen nam, liep je de kans, dat onreine gedachten in je zouden opkomen. Chu:"Beste Wu, ik handelde op een natuurlijke manier. Ik nam de vrouw in mijn armen en droeg haar naar de overkant. Dat was het. Dat jij nu hierover begint, brengt jou dichter bij de zonde dan ik!"

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel