Doorgaan naar hoofdcontent

Hollandse Nieuwe

Zoals je ziet ben ik de trotse houder van een jaartrajectabonnement van de NS tussen Sneek en Leeuwarden. Vandaag op mijn eerste werkdag na drie weken ontspannen vakantie, weer met de trein naar Leeuwarden. Kijken of er nog wat te landinrichten valt! Arriva heeft de Tonnie van Leeuwen, genoemd naar de befaamde Groninger Doelman, speciaal op dit friese traject ingezet. De Foppe de Haan bleef kennelijk vandaag in de remise in Leeuwarden.
Hoewel zo'n eerste werkdag het best wel even wennen is, heb ik op maandagochtend waarempel wel zin een ritje met zo'n hele nieuwe Arriva trein. Tijdens mijn vakantie in de omgeving van Berlijn/Potsdam/Wannsee, waar al een tijdje dergelijke nieuwe treinen rijden, was dat mij erg goed bevallen. Sauber, Gruendlich und Schnell! Niet een misse-slag!
Bad News [...] Ik sta rond de klok van achten op het station Sneek-Noord en zie een trein ter grootte van twee rijtuigen aankomen. Even denk ik: "Arriva gaat een tuinhuisje plaatsen in de vorm van een minitreintje, op het station Sneek Noord" Een reclame-stunt! Fout.. op maandagochtend geen romantische of humoristische vergezichten over ideaal openbaarvervoer van reizigers uit Sneek en Mantgum eo naar Leeuwarden, nee een ordinaire, ondermaatse te kleine-klompetrein. Hoewel verreweg de meeste reizigers 's ochtends weining spraakzaam zijn zie ik met name aan de MTV-generatie-gezichten, dat ze denken: "Arriva f*ck off, get Lost"
Ik denk:" Niet Doede Bleeker, maar Arriva heeft de eerste haringen in de-locale-openbaar-vervoer-ton." Het Algemeen Dagblad moet voor de jaarlijkse haringtest niet Bij Doede zijn, maar bij Arriva!!
"Penny-wise en poundfoolish" denk ik over hun verkrampte bedrijfsvoering, maar ik ga niet zitten zeuren of schelden. Een grof schandaal is het wel. Teveel mensen in een te kleine trein!
Ik ga ervanuit, dat dit een eenmalige maandag-ochtend-misrekening van Arriva is, want anders daag ik mijn stadgenoot, directeur van Arriva, Anne Hettinga van harte uit om het allemaal nog maar eens toe te lichten en uit te leggen aan het gewone reizigers klompevolk!
Our Euro's Keep them Rolling, You Know Arriva, om 't marres in't plat Sneekes te seggen!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel