Doorgaan naar hoofdcontent

Song-Bytes uit Naar Lissabon.

Eerst even iets over Lissabon. Lissabon is de naam van een volkstuinencomplex in Amsterdam Slotervaart. De naam is ontleend aan een voormalige boerderij met landerijen op deze plek, vroeger gelegen in het dorp Sloten, heel lang al plaatselijk bekend onder de naam Lissabon. De Portugees-Israelitische Gemeente uit Amsterdam, kocht destijds in de zestiende eeuw deze boerderij en landerijen. Het huidige volkstuinencomplex samengeperst tussen de moderne bebouwing vanwege begrijpelijke expansiedrift van het Stadsdeel Amsterdam-Slotervaart, is nu de locatie van de voorstelling "Naar Lissabon" van de TheaterGroep De Kat van de Buren.

en dan de voorstelling "Naar Lissabon"

"Naar Lissabon" is een bijzondere theater voorstelling voor de publiekscategorie van-acht-tot-tachtig en gaatover twee gepensioneerde zusters, volkstuinen, verloren liefde, portugese fado en prachtig drie-stemmig-gezongen levens-en zeemansliedjes.
Van deze liedjes krijg je 't kippevel.....Kijk maar mee op Yo-Tube! Het brengt vandaag een extra gouden randje aan deze zomerse-zondag-met-een strak-blauwe-lucht!
Hopelijk komt deze voorstelling snel in reprise.Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …