Doorgaan naar hoofdcontent

Waddenzee

Dit milde stukje schreef ik vandaag voor de Noorderling. Het P blad van DLG. Verschijnt voor de vakantie als themanummer over extra taken, die DLG gaat uitvoeren voor het Waddenfonds.
Het Waddenfonds is een pot met geld, dat als een schotel linsen door het Kabinet aan het Noorden is gegeven om in de Waddenzee naar delfstoffen te boren.

Momenteel bereidt DLG de organisatie voor van een aantal Waddenzee taken. Mij kwam uit betrouwbare bron ter ore, dat medewerkers van het team Regelingen in Groningen, die verantwoordelijkheid krijgen over Waddentaken en gehuisvest worden in het Waddenhuis te Leeuwarden, op een typische eigen(wijze) manier zijn begonnen. Zij nemen de uitvoering serieus en ambitieus ter hand. Zij zetten zich met gevoel en pro-actief in, naar hun toekomstige en potentiële klanten. Niks mis mee! Klantvriendelijkheid staat hoog in het vaandel. Je zet jezelf als team duidelijk op de kaart ! Het mes snijdt zo aan twee kanten. Dat is prachtig. Hun tweede stap is echt opmerkelijk. Het Groningse team Regelingen volgt massaal Fryske Lessen. Uitspraak oefenen voor de spiegel. Net als op de middelbare school, alleen maar onderling spreken in het Frysk. Kennelijk bedoeld als een klantgerichte opstelling naar het Fryskepart van de Regio. Ik denk, dat zo’n initiatief wel wordt gewaardeerd. Ik ken ook iemand, die daar toch ietsje genuanceerder over denkt. Ik bedoel: Mr Inteligence, Ronald Plasterk. Heden ten dage Excellentie. Hij zei onlangs: “Koketteren met Fries is dus populair. Ik heb niets tegen het Fries, als iedereen maar snapt dat het als taal net zo'n sprookje is als de Efteling in het Brabantse Kaatsheuvel”
Ja, daar sta je dan, als team, met je ambitieuze klantvriendelijke voornemens. Een belangrijke Minister uit het kabinet geeft je een linkse op de lever, dwars door je dekking!
Als ik jullie was, zou ik als voorbereiding het boek Waddenzee kopen. Dit boek geeft je inzicht en een geïntegreerd beeld van het hele Waddengebied van Den Helder tot Blavandshuk in Denemarken. Het is in 1976 met Passie en Liefde gemaakt door de Landelijke Vereniging tot behoud van de Waddenzee en de Verenging tot Behoud van Natuurmonumenten in Nederland.
Laat je hierdoor inspireren!
Anske Smit.

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel