Doorgaan naar hoofdcontent

Luwadden Marathon

foto:Fenn@Kooistra


Uitslag
MARATHON VAN LEEUWARDEN
zo 10 jun 2007
[1] 787 Anske Smit 50 Sneek 2:16:47

Vandaag was Luwadden "echt-wel" het episch centrum van sportend Fryslan. Een paar duizend hardlopers werden in de krochten, de buitenwijken en de industrieterreinen van Capitol-Luwadden losgelaten over diverse loop afstanden. Natuurlijk gaat alle aandacht uit naar de 42.
Zij stonden aan de lat voor twee maal het parcours van de 21!
Voor de loop-slaven uit het loop-leger van de 21 was't een prachtige route (!) Veel en aardige positieve mensen langs het parcours!
Maar voor mij persoonlijk was het voor het mooie lopen net ietsje te warm. Op de tweede helft van de track, speelde de felle stekende zon mij voortdurend parten. Vooral gedurende het lange stuk van het parcours langs het Vliet. Na afloop vertoonde mijn lichaam lichtelijke tekenen van vochtgebrek, ondanks, dat ik onderweg veel heb gedronken en ondanks het goede advies van sneker runner/blogger Hero Polet! Maar wat kent skele. 't was een mooie sportieve en positeve dag. Ik ben nou-wel uut de lieken! Mor'n op't werk in Luwadden, mar bijkomme, hahaha!! Deze week nog werken. Ik heb nog allerlei afspraken o.a. de produktie van een nieuwsbrief over een raamplan van een landinrichtingsproject. Daarna heb ik drie weken vakantie.
We beginnen volgende week met cultuur op Oerol!

Op de historische grond van het Oldehove kerkhof was de gehele dag een giga gezondheidsmanifestatie, waar de sponsoren en standhouders voornamelijk afkomstig uit de gezondheidszorg zowat over elkaar heen duikelden.

Het was druk bij de stand van Sportschool F&F The Innerway uit Sneek. De latere nummer 2 van de 42 fan Capitol-Luwadden en vijfvoudig winnaar van de Berenloop, Saher Yousef wilde wel voor mijn camera poseren!

Ook de nummer 2 van de 10 km van Capitol-Luwadden, AV Horror Runner Jan Albert Venema uit Bolsward kwam nog even bij zijn muziek-maat langs:
Posted by Picasa
dit logje vind je ook op:Alles van Sneek.nl

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel