Doorgaan naar hoofdcontent

Bootkaartjes

Vandaag mijn laatste werkdag voor de vakantie. De urgentse (grond)toedelingzaken zijn aan de kant of afgehecht voor onze juriste ten behoeve van een gerechtelijke uitspraak. Zo gaat dat in landinrichtingsland.
Liever niet natuurlijk, maar je moet een keer een beslissing nemen. Anders gaat de boel rotten! Dat is slecht! We beginnen zoals gezegd volgende week met een paar dagen Oerol. Zeker gaan we ook even naar kijken bij Onder de Pannen in Midsland. Daar, bij zwager Sjoerd van Mr Bieb, drummerboy Jan van der Heide speelt de muzikant Henk-Jan van Minnen met zijn band (singer-songwriter Herman Pouderoyen)van de Theater-Goep De Kat van de Buren. Vandaag geprobeerd bootkaartjes Harlingen-Terschelling bij Rederij Doeksen, via internet, te boeken. Mooi niet dus! De server van hun website ligt er gedurende de hele dag er al uit. R. hoorde vanmiddag in de stad van collega's , die er ook over klaagden. Shit. Wel betaald geen kaartje zo lijkt het! Probleem voor Doeksen.! Zij lossen het maar op! Er is veel kritiek op dit nieuwe kaartverkoopsysteem via internet. De Terschellingers zijn hierover ook zeer ontevreden. Hun belang loopt deze keer paralel met het belang van de touristen! Met de inschrijving van de Berenloop liep het computersysteem wel gesmeerd moet ik zeggen.
De week daarop gaan we de sporen van George Bush en die andere G8-gasten uitwissen in Mecklenburg Vorpommern. Gieten we daar gewoon een sneker laagje over heen! Genieten van de Oostzee-stranden, duinen, haven-en hanzesteden en niet te vergeten en met uw welnemen komen we daar tegen....de Rode Wouw, de Zeearend (White Tailed Eagle) de Visarend en nog veel meer!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel