Doorgaan naar hoofdcontent

BZN

Gisteravond in het late Journaal. "BZN bestaat niet meer". Nu is BZN niet zo mijn ding, ook nooit geweest. Ik wordt niet echt door hun muziek geraakt en heb ik ook geen CD's in mij platenkast, noch een casettebandje of een minidisc opgenomen/afgedraaid. Ik ken BZN alleen van het langskomen op Radio en TV. Van de rust bij een voetbalwedstrijd, het cafe of andere uitingen van vermaak en welzijn in de openbare ruimte. Toch was ik ontroerd door het slot van hun afscheidstour/concert gisteravond in Ahoy. Hun publiek heeft in al die jaren echt in hun geloofd en nog steeds. Ze zijn BZN hondstrouw gebleven! BZN deugd absoluut, integer als mensen en als muzikanten. Dat is mooi! Toen het concert was afgelopen zag en voelde je dat er nog ontzettend veel emotie tussen de Band en het publiek zat. De vraag is dan praktisch: hoe stop je zo'n avond dan konkreet het optreden? 't mut ok gin afbreken wudde. Je mutte toch 'n keer naar hus. Je kenne niet in Ahoy bliëve. Het leek alsof de geluidsman van BZN daar een oplossing voor had. Hij gooide na afloop van het concert de allermooiste popsong die er bestaat (over het vak van muzikanten en roadies) in zijn CD speler via p.a. naar de zaalversterking. Bij het horen van deze plaat, begreep het publiek onmiddellijk, dat het nu echt afgelopen was!!
The Load Out/Stay, een fantastische song van niemand minder dan de onvolprezen, mijn alltime favoriete amerikaanse singer-songriter Jackson Browne, gaf het onverbiddelijk einde aan van 42 jaar BZN pophistorie!

Onderstaand het eerste stukje van de tekst van The Load Out/Stay
Now the seats are all empty
Let the roadies take the stage
Pack it up and tear it down
Theyre the first to come and last to leave
Working for that minimum wage
Theyll set it up in another town
Tonight the people were so fine
They waited there in line
And when they got up on their feet they made the show
And that was sweet--
But I can hear the sound
Of slamming doors and folding chairs
And thats a sound they'll never know

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Voetbalfeestje op Herfstavond