Doorgaan naar hoofdcontent

Oranjewoud

De nieuwsbrief van het Landinrichtingsproject Oranjewoud-Katlijk is vandaag geheel volgens planning in concept gereed gekomen. Met veel dank aan vormgever Titte van drukkerij Hanzedruk in Bolsward.

Vandaag een bijzonder ontmoeting gehad met de vertegenwoordiger van de Stichting Tijd, de erfgenaam van Louis Le Roy uit Mildam. Samen met hem heb ik opnieuw de Ecokathedraal van Le Roy in Mildam bezocht. Ik heb gezien, dat het bouwen gewoon doorgaat. Het hele denken en doen van Le Roy staat nog volop in de belangstelling en is nog super actueel. Vandaag was de australische landschapsarchitect Julian Raxworthy en de duitse universitaire student Thomas Richard uit Weimar aan het stenen stapelen en aan het bouwen. Gedurende het bouwen van de mens kan de natuur de eerste duizend jaar min if meer ongestoord zijn gang kan gaan. Deze Julian Raxworthy noemde ik voor de grap "a working class Hero",naar analogie van een John Lennon tekst. Maar dat kon hij niet echt waarderen. Hij mompelde in het engels, zoiets van "Ik ben een afgestudeerd landschapsarchitect" Prima toch, niks mis mee, ook dit past binnen het concept van Le Roy!

Oranjewoud (what's in a name) is helemaal in de ban van Foppe en zijn Oranje onder de 21
Fryslan Foppe:Posted by Picasa

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel