Doorgaan naar hoofdcontent

Aankomst Leeuwarden Run Against Cancer

Van Willem Eizenga, een van de (aan)drijvende krachten voor Richard Bottram Run Against Cancer in Leeuwarden mailt mij onderstaand zijn persoonlijke verslag van 4 mei 2007. Ik geef dit ik onmiddelijk aan jullie door!!

Lieve mensen.
4 mei D-day.8.30 uur. Laatste stand wordt op de site bekeken en met Marcel gebeld. Hij zegt de site niet meer te willen bijwerken, dit om het verrassingselement niet te verstoren bij uitreiking cheque.
9.30 uur Erwin, Anneke,Esmée en Sem arriveren uit Nieuwegein. Inmiddels staat de eindstand op €14.000,- Erwin komt nog met de allerlaatste donaties van € 2.500,- waardoor de totale eindstandom 10.30 uur van € 16.500,- op de cheque kan worden ingevuld.
11.uur vertrek naar het instappunt Tersoal bij Maatschap de Vries. Marcel is al gearriveerd in gezelschap van zijn familie. Na een kwartiertje wachten komt de camper van Richard met z'n broer Eric aan het stuur aanrijden. Hij verteld dat Richard nog steeds geblesseerd is en daarom de afstand van 42 km noodgedwongen per fiets zal moeten afleggen.
Even later komt de groep lopers van LAB en AV Horror vanuit Bolsward en Sneek in beeld. Begeleid door Richard en Monique plus nog een aantal fietsers waaronder Kees Stenzen goede vriend van Erwin. Wij sluiten aan en beginnen aan de laatste 23 km die ons nog rest naar Leeuwarden.Het is prachtig weer alleen waait er een straffe noordoostenwind die we grotendeels pal tegen hebben. We genieten echter van het prachtige Friese landschap, dat zich van z'n mooiste kant laat zien. Strakke blauwe lucht met het frisse lentegroen van de bomen en het al welig bloeiende fluitenkruid maken dat de km's onder onze voeten wegglijden.
In Wirdum wordt de groep bijna verdubbeld. Een ruime vertegenwoordiging van de Loopgroep Leeuwarden en boksers van boksschool Olympia uit Leeuwarden welke op boksschoenen meelopen sluiten zich bij ons aan.
Veel bekende gezichten,brok in de keel van herkenning Vanaf dat punt is er verder ook motorbegeleiding van de politie aanwezig om ons door de stad te begeleiden.In Goutum sluiten als laatste een groep lopers van de Leeuwarder Courant aan.Inmiddels is de rand van de stad bereikt. Na een hergroepering worden de laatste honderden meters hand in hand afgelegd. Wanneer we worden ontvangen door de grote menigte mensen die zich al op het terrein van de Leeuwarder Courant had verzameld gieren de emoties door de strot.Ik wordt omhelst gekust gefeliciteerd geprezen in alle toonaarden. Groot gevoel van voldoening stroomt nu rijkelijk door m'n lichaam de bekroning van de inzet is een feit. Hierna worden de verschillende cheques
aangeboden die tezamen het waanzinnige bedrag van € 17.865,21 vertegenwoordigen.
Richard zichtbaar geraakt bedankt hierna alle donateurs.H ij prijst de mentaliteit van de gulle Friese gevers die volgens hem overeenkomsten vertonen met de gastvrijheid in Brabant waardoor voor hun een sterke band van verbroedering voelbaar was.Ik loop daarna in een soort roes naar huis.
Wil graag alle mensen die een aandeel gehad hebben in het welslagen van deze bijzondere Aktie nogmaals heel hartelijk bedanken, het was voor mij een onvergetelijke belevenis.


Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel