Doorgaan naar hoofdcontent

De Tuin van Louis Vuiton.

Vandaag nog vrij. Tot donderdag werken, dus een kort weekje. Samen met R. vandaag hard in de tuin gewerkt. Vooral veel gesnoeid. Door R. met liefde, zorg en vlijt, rond-en-bij gesnoeide struiken, zijn door mij, helaas, in een onbewaakt ogenblik, in een split-second met kracht en met mijn machinaal aangedreven SKIL geweld, ontdaan van hun beoogde vorm en bedoelde decorum. Gelukkig is het eind mei. Het groeiseizoen is nog lang niet afgelopen!Vanavond van half acht tot negen uur gelopen en tekeer gegaan op de bokszak in de sportschool op de veemarkt. In het NRC van vandaag lees ik een uitspraak van Huub Stapel, steracteur in vele films, maar bijzonder goed in o.a. in de friese top-film de Dream.
Huub Stapel zei vrijdag: " Grijpman Groenink:alle commissariaten afnemen en met pek en veren het land uit" Ik ben het roerend met Huub eens!!!Hanneke Groenteman gaat stoppen met haar weblog. De reden zijn de vele negatieve reacties en emails, die ze ontving naar aanleiding van een bericht op haar blog over haar beroving. "Ik wou even een schokje van me afschrijven en ik krijg een golf narigheid over me heen" aldus Hanneke. Ik heb Hanneke ook in mijn favorieten. Ik lees haar regelmatig. Het zou jamer zijn als Hanneke stopt. Ze gooit wel erg snel de handdoek in de ring!Zaterdag fotografeerde ik - op een terras in Sneek - dit sjieke damestasje met initialen LV (Louis Vuiton). Met zo'n topstuk zie je dames, zelden in Sneek flaneren. De bezitster van dit unieke exemplaar is een zeer bescheiden chique dame, die liever niet in beeld wil!
Haar Louis-Vuiton-Tas mocht wel op de foto!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel