Doorgaan naar hoofdcontent

Fries Straatfestival 2007Vandaag samen met R, op naar het Friese Straatfestival in Luwadden. Lustrum nr 1. De Leeuwarder Courant had een prachtig programmaboekje voor haar lezers samengesteld. Hierin zijn ook de locaties van de voorstellingen, de podia schematisch in weer gegeven. Wij hebben onze keuze laten vallen op het podium op het Wilhelminaplein. Voila: Om 13:30 vielen we al gelijk met de neus in de boter: Hans Dulfer en zijn band. In het programaboekje staat, dat hij een van Nederlands bekendste en meest veelzijdige musici is. Ik heb Hans al meerdere keren zien optreden. Ik ben een liefhebber van zijn muziek. Hij weet steeds weer met jonge muzikanten om hem heen de tijdgeest in zijn sound te brengen. Het is altijd music-for-the-body. 'n Hoog dans-en-swing gehalte. Hans vindt, dat mensen moeten dansen en bewegen op zijn muziek. Dat gebeurde ook! Indrukwekkend was ook het optreden van de DJ in zijn band. Vaak met een hand aan de knoppen voor de elektronische beats en met de andere aan het drumstel! In dit verband moet ik ook denken aan de tijd, dat Hans Dulfer plaatjes draaide voor de VPRO radio, op vrijdag avond. De anekdote gaat, dat Jan Mulder en Remco Campert, toen vaak samen als duo-dichters met hun theaterprogramma optredend in de het land, bij-het-terug-naar-huis-rijden, altijd samen in de auto op vrijdagavond of 's nachts, beter gezegd, luisterden naar Hans. Soms duurde hun optreden kort en waren ze al eerder onderweg, terug naar huis, voor het begin van het radioprogramma. Dan maakten Jan en Remco een extra omweg met de auto, om op die manier maar niets van het programma van Hans te hoeven missen.
Hans vertelde, dat hij, vaak in die uitzendingen, allerlei plaatjes door elkaar heen draaide en dat, dat niemand echt opviel!Om 18:30 was daar - alweer volgens het LC programmaboekje - een van de beste en meest invloedrijke gitaristen ter wereld (aldus Melody Maker in het jaar Onzes Heeren 1973) Jan Akkerman inmiddels 61 en niet kapot te krijgen. Twee maanden gelden heb ik samen met Peter, niet generatiegenoot, nog samen gekeken naar het NPS programma:Het uur van de Wolf. Een documentaire over Jan. Jan speelt gitaar zoals een schilder met houtskool of penseel een kunstwerk maakt. Hij zet de muziek in zijn hoofd direct om op zijn gitaar. Dat zie je en dat hoor je! 'n Fenomeen. Dergelijke lui zijn er niet veel op deze aardbol. Hij liet ook in dat programma, uitbundig, een van zijn gitaren zien, die was gebouwd door de beroemde gitaarbouwer Jan Heins uit Sneek! Ja, ja... mutte we trots op weze!! Jan zegt, dat hij het verdomt om in een hokje geplaatst te worden. Hij heeft nog steeds het grootste gelijk van de wereld! Onder het publiek herkende ik - in de voorste gelederen - veel muzikanten uit de friese scene! Ook liefhebbers, dus! Mooi is dat, soms even de duimpjes omhoog! Jan en zijn band, begon zijn twee-uur-durend-aan-een-stuk-door-optreden met oud werk uit o.a. de Focus periode. "Die kent het publiek" en met een paar vette knipogen naar collega muzikant Thijs van Leer. In de tweedeset speelde hij naast oud werk ook stukken van zijn solo cd.s en Brainbox periode.In de toegift speelde hij o.a. ook het nummer Snowman. Ik moet zeggen: Ik vond het optreden g e w e l d i g!!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel