Doorgaan naar hoofdcontent

Een Rolex op Sjabbat

Vandaag geeft de Daila Lama (inderdaad,... hij draagt een Rolex!! - en wat dan nog....Prachtig man!) een treffende tekst op zijn kalender. Deze dagkalender kreeg ik op mijn 56e verjaardag, treffend. Bedankt nog J en A, wie genieten er dagelijks van! Op 29 mei vandaag dus, schrijft hij: "Als alles er wanhopig uitziet, hoeven we niet te doen als alles mooi is. We moeten de werkelijkheid accepteren. Die houding heeft mij geholpen dichter bij de werkelijkheid te komen." Ik deel deze tekst graag met jullie!!

Vandaag ook, sterker nog vanmorgen vroeg, gonsde tussen Sneek en Luwadden, het gerucht onder het treinvolk, dat de Sneeker Herberg bij de Waterpoort, inmiddels al in de steigers staat. Zo zie je, dat de werkelijkheid zich - ook bij het treinvolk - zeer snel aan dient.

Vandaag een groot stuk in de NRC over Niko Koffeman. Van oorsprong afkomstig van Urk en overtuigd zevendagsadvertist. Eerst bij de SP. Nu staat hij op het punt om lid te worden van de Eerste Kamer, namens de Partij voor de Dieren. Ik hoop, dat Koffeman in de eerste kamer de werkelijkheid zal vinden! Dan hewwe wij d'r ok wat an! Het kan verkeren, daar in die eerste kamer. Trouwens de Herberg van Jikke Ozinga had ook vele kamers. Jikke was in de zestiger jaren o.a. de hospita van de heer Jan Korlvinke, je raadt het al,......ook een overtuigde zevendagsadvertist, voor wie in de winter, vrijdags voor zonsondergang de Sjabbat al begon. Meneer Korlvinke woonde permanent in een kamer bij Jikke. Hij verdiende zijn brood destijds bij Lankorst Touwfarieken n.v. op de postkamer.
Ik was daar jongste bediende en moest 's avonds de bedrijfspost op de Sjabbat voor hem naar het Postkantoor aan de Westersingel brengen! Voor een jongste bediende -in de zestiger jaren -is dat bij LTS een kwestie van flexibel opstellen: In de houding voor de baas om vooruit te komen, nou, want ook op vrijdagavond na zonsondergang, moesten de rekeningen via de PTT wel de deur uit. Sjabbat of geen Sjabbat! Daar helpt geen Sjebbes aan!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer