Doorgaan naar hoofdcontent

Reunie

Ze waren er zaterdag j.l. allemaal! In de Foeke te Hylpen. Van zo ongeveer Stratemaker, Hoedemaker, Psychiater, Leidekker, Schilder, Secretaresse, Directeur, IJsselmeervisser, Timmerman, Verzekeringsconsulent, Pensionada, Treinconducteur en- machinist, Boer, Chaufeur, Metaalbewerker, ICTer tot de grootste Horecaffer. Dwarsdoorsnede van de Hylpers om utens, die zaterdag j.l. elkaar op de jaarlijkse reunie ontmoetten. Na een vlammende opening van commissievoorzitter Bertha Griek, nam Tine Nieuwland de gebeurtenissen in en rond Hylpen van het afgelopen jaar met ons door!
Op onnalvolgbare wijze citeerde zij berichten vanuit het heden, verleden en viceversa afkomstig uit een Belgische krant, gedrukt in naburige dorp Molkwerum. Vervolgens heerlijk bijpraten met Hylpers, die je pak weg zo'n dertig jaar geleden uit het oog bent verloren. Weer anderen waar ik vrijdag ook de hylper stratenloop mee doe! Met elkaar het Hylper volkslied gezongen, op gebruikelijke wijze, zoals die typische Ierse sterspelers dat voor Ierland plegen te doen! Inspirerende dag. Ik ben om, volgend jaar weer, 't staat al in mijn agenda! God-Bless-the-day!

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

For a Limbo Dancer