Doorgaan naar hoofdcontent

Patrick Kluivert naar Cambuur.

Soms spelen zich buitenissige en onverwachte zaken af in het leven van menige werknemer , die in de middagpauze aan het bijkomen is van de mooie, maar soms ook weerzinwekkende arbeid, die hij verricht om de nederlandse economie uit het spreekwoordelijke slob te halen. Heden rond het middag-uur, viel het oog van mijn collega HvdM, op een zeer grote zwarte bolide in de prijsklasse van de z.g. buitencategorie. Dit rijtuig werd waargenopmen in de binnenstad van Luwadden. Eentje dat onmiddellijk opvalt! Geen geen exemplaar " primes interparis! " Nee, een superbolide met een kapitale B. Zo-eentje waarvan niet vaak exemplaren worden gesignaleerd in de Friese hoofdstad. Zelfs onze CdK Nijpels, meestal gereduceerd rijdend in een Ford Scorpio, komt niet aan dromen toe bij het zien van zo'n bijzonder exempaar. De bestuurder en vermoedelijke eigenaar, de heer bekende heer Patrick Kluivert, profvoetabller van professie, een heer van stand en over bij PSV, parkeerde zijn bewuste bolide op een bijzonder correcte wijze, op de daartoe bestemde plaats direct nabij de het kantoor van de ABN/AMRO bank in de Leeuwarder binnenstad. Hij haalde netjes zijn parkeergeld uit en deed het vervolgens weer in een automaat. Vervolgens resideerde hij met lieden onbekende herkomst, in het welbekende Luwarder etablissement De Prins, aan de Willemskade.
Omstanders herkenden hem natuurlijk direct en riepen he Patrick! Patrick groette vriendelijk terug! Weer een ander wist al met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te melden: "Patrick Kluivert bouwt zijn voetbalcarriere in Leeuwarden af ". Hij tekent nu in de Prins, een contract bij Cambuur! "Hij wordt bij Cambuur coach-trainer/speler!!

Ik vertelde dit unieke waargebeurde verhaal - onder de maaltijd, vanavond - aan R, die glimlachend en karakteristiek-kalm-en-koeltjes opmerkt: Die parkeerplek in de centrum, is dat niet dichtbij de Rechtbank?

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …