Doorgaan naar hoofdcontent

Kaartverkoop Jazzconcert

SNEEK – De kaartverkoop voor het jazzconcert van Lions Club Sneek is vorige week gestart. Lions Club Sneek heeft de jazzdiva’s Rita Reys en Margriet Eshuijs weten te contracteren en beide dames maken er samen met de Bogerman Bigband een swingende avond van op vrijdag 1 juni in de Martinikerk. De opbrengst van het concert gaat naar het Hartenweekend: een zeilvakantieweekend voor kinderen met een hartafwijking, op 15, 16 en 17 juni dit jaar op het Sneekermeer. Dat weekend wordt georganiseerd door de Sneker Stichting Hart en Zeil, in samenwerking met Flitsclub Sneek.

Kaarten voor het concert kosten tien euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij het ANWB/VVV-kantoor aan de Marktstraat in Sneek, bij Trend & Tuin aan de Zonnedauw in Sneek en bij het kantoor van Census, aan de Zwarteweg 4 in Sneek.

Het jazzconcert begint om 20.00 uur. Beiaardier Klaas de Haan bespeelt alvast van tevoren het carillon van de Martinikerk met bijbehorende jazzy-klanken zodat iedere bezoeker in de juiste stemming wordt gebracht.

De ‘hartekinderen’ verblijven het hele weekend op het hospitaalschip Prins Willem Alexander en alle noodzakelijke medische voorzieningen – zowel qua apparatuur en personeel – is daarbij aanwezig. Kinderen van Flitsclub Sneek nemen de kinderen mee het water op en gaan met hen zeilen, om er een prachtig en onvergetelijk weekend van te maken.

Met de topbezetting van Europe’s First lady of jazz Rita Reys en met de Nederlandse popdiva Margriet Eshuijs heeft Lions Club Sneek aansprekende namen binnengehaald waarbij het voor elke bezoeker genieten zal zijn. Met bovendien de gedachte er de ‘hartekinderen’ een onvergetelijk weekend mee te kunnen bezorgen is dat toch een fantastisch gevoel.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel