Doorgaan naar hoofdcontent

Richard Bottram runs against cancer

Gisteren veel publiciteit voor Richard Bottram in Friesland. Vanwege een blessure vandaag niet per pedes apostelorem, maar op de fiets! Hij startte in Bolsward, nadat hij zowat in geheel west europa marathons had gelopen. Richard loopt een jaar lang elke dag een marathon tegen kanker. Het gaat om free publicity en veel geld voor zijn project Marathon 365 ! Richard heeft volgens mij het vermogen om mensen achter zich te krijgen. Samen met zijn broer Eric en vliegende keep Monique Morsink, maakt hij zijn project Marathon 365 tot een bijzonder groot succes! Ik gun hem dit, met de meeste soorten van genoegen! Ik heb gistermorgen - op de fiets- zelf gezien en ervaren/gevoeld hoe ze het onderweg doen en hoe dingen tot standkomen! Prachtig!....Hoezo?..... Wonderen?....Brok in de keel!......Perfect Day!

Runners van de Sneeker AV Horror ondersteunden het team van Richard van Harte! In onderstaand filmpje zie je een korte impressie van het traject Sneek-Tersoal
In Tersoal, bij de boerderij van Maatschap de Vries, nam myn groate maet oud collega Willem Eizenga uut Luwadden 't stokje mee over naar de finishplaats voor vandaag: Luwadden.
Hardcore Runner: Hennie Bekema (vandaag goed voor de gehele 42 ja,ja!!) en All-time-runner Matthijs Verkuijl vertegenwoordigden het Sneeker Antonius Ziekenhuis uit Sneek.

Vandaag hoorde ik, dat er in Friesland nu al ongeveer 18000 euro (!) is binnengehaald voor Richards strijd tegen kanker!
Vandaag staat Marathon 280 Leeuwarden - Dokkum op het programma

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel