Doorgaan naar hoofdcontent

De Hemelvaart van Herman Brood

Deze documentaire over de jonge Herman, vond ik op geschiedenis TV van de VPRO op youtube.

Vandaag niet echt van het motto 's morgenslaat, de hele dag laat, afgekomen. Op zo'n doordeweekse-hemelvaartsdag-zondag-op-donderdag kan ik geen grip krijgen, zoals ik dat wel heb bij het gevoel van bijvoorbeeld goede vrijdag, twee kerst, paas en pinkstermaandag. Die jongens van KROTV met hun eucharistieviering vanuit Zwitserland, in het italiaans, of was het latijn? kwamen ook niet bij mij binnen. 't ligt 'm vast aan mij!

Morgenavond 19.00 uur de start van de 33e hylper stratenloop. 10 km loopplezier, samen met Niels de Bruin en Egbert Brink. Heel misschien daarna nog even een quickscan op de terrasjes en de kroegen in het van centrum Sneek. We nemen eentje op onszelf natuurlijk en het Begin van Kleintje Sneekweek.

De plannen zijn verder, Zaterdag samen met R. wandelen in Amsterdam; which means: zondag ut-de lieken!!


Fragmenten uit het leven van een fenomeen...................


Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Voetbalfeestje op Herfstavond

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's en waarden zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel