Doorgaan naar hoofdcontent

Jaco Pastorius

Wheather Report.
Jazz Fusion, met meester bassist Jaco Pastorius. Ik heb de wikkipedia geraadpleegd en de volgende informatie er uit gefilterd. Dit vind ik belangrijk om te memoreren! Verder, gewoon genieten van 'n stel geweldige muzikanten....... zij spelen het bijzonder vrolijke nummer Birdland. Kijk en luister! Laat je inspireren om er vandaag weer een prachtige zondag van te maken!!

Jaco Pastorius (1 december 1951 – 21 september 1987) was een Amerikaans basgitarist. Hij maakte van de basgitaar een solo-instrument en staat bekend als een van de eerste gebruikers van de fretloze basgitaar. Volgens velen was Pastorius de meest invloedrijke basgitarist ter wereld. Hij was bovendien een groot componist, met een verbluffend inzicht in melodie en harmonie. Daarnaast was Pastorius ook actief als arrangeur en producer. In het midden van de jaren tachtig geraakte Pastorius opgebrand. Hij verdween uit de muziekwereld en kreeg steeds meer last van een of andere stoornis. Korte tijd later werd Pastorius na een woordenwisseling in elkaar geslagen door een uitsmijter van de Midnight Bottle Club in Fort Lauderdale. Hij raakte in coma en zou niet meer bijkomen. Pastorius stierf op 35-jarige leeftijd en liet vier getalenteerde kinderen achter. Na zijn dood bewezen velen hem eer, waaronder Miles Davis op de CD Amandla; hij nam de compositie Mr. Pastorius op.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond