Doorgaan naar hoofdcontent

Friday-on-my-mind

De Dijk:
De eerste tekenen in de media wijzen erop, dat de periode begin mei er weer aan staat te komen. Met name 4 en 5 mei
Natuurlijk staat 3 mei a.s.De Dijk weer geprogrammeerd in onze zalen Schaaf te Luwadden.
Momenteel zet ik een gedicht van Willem Wilmink om yn Hylper wodden.
Voor 4 mei op mijn blog!

Fulicia Atra:
Het broedproces achter bij ons in de vijver, van Baruch en Ebru verloopt voorspoedig! Ik denk, dat ook het mooie weer, straks van positieve invloed is op de het nageslacht van die-twee!

De Waterpoortcup (WPC):
Al coordinator van de vrijwilligers WPC heb ik twee google-groups geopend bij de gigant google. Op deze manier kun je van-achter-je-pc super snel per e-mail communiceren met alle leden uit je (vrijwilligers)groep, terwijl alle geproduceerde informatie digitaal wordt vastgelegd.
Ik heb al een paar tests met enkele leden van de groep uitgevoerd. De resultaten zijn positief. Ik ben benieuwd of alles in de hectiek van de praktijk, straks ook werkt.

Reewild:
Vanavond ga ik samen met leden van de wildbeheereenheid Gaasterland weer mee doen aan hun reewildtelling. Deze enthousiaste groep natuurliefhebbers inventariseert jaarlijks - in het voorjaar - het reewildbestand in het leefgebied Gaasterland. Wat loopt er aan bokken, geiten, smalreen en kalveren, thats the question?
Ik verwacht geen grote schommelingen in het aantal reeen in Gaasterland.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel