Doorgaan naar hoofdcontent

SPORT

Maandagavond op uitnodiging van de Activity Foundation een druk bezochte informatiemarkt in Bolsward bijgewoond. De organisatie was in handen van een drietal breedtesportorganisaties. Foarset, Sport Fryslan en Impuls. Deze organisaties hadden uit veel sportdiciplines kaderleden (>240 pers.) uitgenodigd om deel te nemen aan diverse workshops op het gebied van Sport financien. Het openingswoord werd in het onvervalste Bildts verricht door de heer Tjisse Wallendal, Directeur van sportstad Heerenveen. Hij besloot zijn opening met de woorden: "Hou jim doel goed foar d'ogen, dan komt de rest fanself !"
Ik heb mijn licht opgestoken bij twee workshops. Meer financiele prikkels kon ik die avond echt niet aan. Allereerst de workshop sportsponsoring. Daarna een hele interessante, namelijk begroten zonder geld. Ik hoorde, dat op de sc Heerenveen in de beginjaren, qua organisatie en begroting zo is uitgegroeid van een achttiende plek in de eerste divisie, begin jaren negentig tot zijn huidige sterrenstatus met bijehorende staf. Een fenomeen, dus!
De inleiders Jaap Balk en Jan Klumper waren echte vaklui. Ze hadden er lol in. Dat merk je zo!
Zodoende een mooie inspirerende avond......nu nog tussen droom en daad de praktische bezwaren te lijf en de theorie omzetten in de praktijk:Internationale Kyokushin Karate Waterpoortcup 2007 op zaterdag 20 oktober 2007 in de Sneeker Sporthal. We hebben de startbijeenkomst van de organiseergroep al achter de rug en de sporthal is bij de Gemeente gereserveerd!

Tjisse Wallendal, voormalig kaatstopper opent de bijeenkomst in het Marnixcollege te Bolsward.

De organisatie en de presentatie van de avond was in deskundige handen van oud Fierljeptopper Pieter Bult
Sneek werd o.a. vertegenwoordigd door de gestaalde kaderleden van AV Horror (l) Johan Vogelzang (runner) en van de Activity Foundation - Sportclub F&F The Innnerway (r) Peter K. Smit (karate) Zij begaven zich glimlachend in de bloedspannende (sport)financiele wereld!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel