Doorgaan naar hoofdcontent

Simavi

11000 collecten waren deze week aktief voor de simavi. Deze organisatie strijdt al jaren tegen ziekte en ellende in de derde wereld. Ik ben trots op de dames R. en E. die de afgelopen week het winterjasje opnieuw uit de kast haalden om 's avonds in de vrije uurtjes bij de deuren langs te gaan om te collecteren. Je ziet het op alle fronten in de maatschappij; het zijn altijd dezelfde personen, die zich belangeloos inzetten voor anderen. Dat zijn trouwens wel de mensen waarop de wereld draait!! Belangrijke mensen, moeten we koesteren!!!

Vandaag en de afgelopen week veel aandacht besteed aan de kavelovergang in het landinrichtingsproject Doniawerstal. Het gaat allemaal niet echt van een leiendakje.
Er zit hier een daar nog wat ruis op de lijn en er moeten nog wat plooien worden gladgestreken. Mensen kiezen voor zekerheid, dat is wel duidelijk, maar... het komt allemaal goed. Respect voor iemands have en goed, wederzijds natuurlijk, dat wordt soms wel eens vergeten!

De Hardloper nr 2, blad met de Sneeker backbone, is uit! Morgen kopen en...het hoofd draineren (om maar in termen van de kavelovergang te blijven) met hardlopen, de rondweg van Sneek ca 11 km.
Trainen voor de marathon van Luwadden.....of is het toch verstandiger om maar de halve te doen? Je wordt ouder papa...!!!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel