Doorgaan naar hoofdcontent

Marathon 365

Gisteren - met plezier weer een teken van leven ontvangen - van mijn pensionada loopmaat Willem Eizenga ut Luwadden. Gelukkig is Willem ook oud Sneeker!
Het is alweer een tijdje geleden dat we contact hadden. Dat was met de oudejaarsloop in Marrum. Time Fly's Willem!
Willem vraagt aandacht voor twee loopevenementen For the Strength and the Heart. Daar heb ik een zwak voor......

Willem mailt:
Wordt er nog steeds fanatiek getraind? Ik ben nu definitief
besloten niet de hele marathon van Leeuwarden te lopen.
Het komt me allemaal slecht uit met tijd omdat we in mei
nog een week met Yen E naar Turkije gaan.
Misschien zou een halve nog wel kunnen,maar eens zien.
Waar ik wel over zit te denken om op 4 mei mee te doen
aan de sponsorloop van Richard Bottram.Waarschijnlijk
heb je wel van hem gehoord.Hij loopt elke dag een hele
marathon een heel jaar lang.Doel van deze bijzondere actie
is om zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te lopen voor
onderzoek en directe ondersteuning van mensen met kanker.
Alle details kun je lezen op de site www.marathon365.org/
Aanleiding en inspiratie voor het project
"Marathon365 - run against cancer" is de ziekte longkanker
waaraan Richard's partner Elise Bila op 37-jarige leeftijd is overleden.
Het spreekt mij enorm aan omdat ook wij geconfronteerd geweest
zijn met deze verwoestende ziekte.Op de site van Marcel van IJs
http://home.hetnet.nl/~marcel.van.ijs/ staat het verhaal en motivatie
waarom hij deelneemt en zich net als Richard Bottram inzet.
Lees de stukjes maar eens, misschien kun je in je weblogjes er ook
eens een stukje aan besteden. Het zijn voor mij mensen met een
missie waar ik even stil van wordt.

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …