Doorgaan naar hoofdcontent

Eindstation

Vanmorgen weer kavelovergang in Doniawerstal wat de klok slaat. Moet ook want de boeren moeten nu echt, met dit mooie weer, op het land kunnen werken! Het grootste gedeelte van de middag doorgebracht op de Rechtbank, Meervoudige kamer in Luwadden. Toch altijd weer knap van zo'n rechter met de wijze waarop hij mensen bij een diepgaand onderling geschil min of meer naar een oplossing probeert te duwen en daar ook in slaagt. Conflicten ontrafelen is echt hun vak! Rechters nodigen je uit om ook weer opnieuw creatief te zijn in het bedenken van oplossingen, alhoewel je soms muurvast zit in juridische en vakinhoudelijke kaders. Soms hebben die Rechters ook schijt aan die geijkte kaders. Ze zoeken dan vaak naar een praktische oplossing waarmee iedereen uit de voeten kan.
Terug van de Rechtbank door de stad naar het station gelopen. Mooi weer! Het weekend kan beginnen! Ik loop nog een kort gedeelte van de poezieroute naar de trein van 17:00 uur naar Sneek. Onderweg - vlakbij de omgeving van het station Luwadden - lees ik het volgende gedicht van Eddy Evenhuis:

EINDSTATION

Leeuwarden. Eindstation. Laat staan
Van Nijlens koffertje met dromen.
De warmste lof is waterkoud:
Het kon minder. Hoge bomen
verliezen stadig blad. En goud?
Gewaardeerd op waar gehalte.
Leeuwarden. Wind wakkert aan.

Een harde stad. Geen schijngestalte.
Haar som der delen? Weinig meer.
Haar keurslijf valt niet te ontkomen.
Invoegen dus. Te licht verweer
heeft vaak het laatst respect ontnomen.
Eindstation. Waarom nog gaan?

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel