Doorgaan naar hoofdcontent

Frits Abrahams NRC 1 maart 2007

In de NRC van donderdag 1 maart schrijft Frits Abrahams in zijn column Dag over het liedje "Anthem" van Leonard Cohen. Dit liedje wordt ook op You Tube vertolkt door twee zangeressen, Julie Christensen ( de Blonde) en Perla Batalla ( de donkere). Hij nodigt zijn lezers uit om het filmpje op Youtube te bekijken. Hij hoopt, dat het filmpje door zijn toedoen een kijkcijferkanon op You Tube zal worden en dat voornoemde dames hem - net als in een sprookje, als weldoener - zullen opsporen. Ik heb het ook opgezocht en bekeken. Frits krijgt op Youtube sympatieke reacties van zijn lezers. Het Leonard Cohen liedje is ook zeer bijzonder de moeite waard. Voor mij: Music for the Strenght and the Heart.
Ik nodig jullie vandaag van harte uit om speciaal op deze zonnige dag des heeren even op mijn logje mee te kijken, te luisteren en ongeveer zes minuten lekker mee te zingen. Een meditatief moment voor jezelf................ Eerst een kort intro van de canadese maestro dichter/zanger himself " The less I was, of who I was, the better I felt!" Daarna, rechtstreeks uit het hart, nemen zijn vaste achtergrond zangeressen Julie en Perla, het liedje "Anthem," vol-op-de-wreef!

Het refrein:
Ring the bells that still can ring
Forget your perfect offering
There's a crack in everything
That's how the light gets inPopulair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Voetbalfeestje op Herfstavond