Doorgaan naar hoofdcontent

Van 98 naar Vista.

Vandaag zondag, de dag des Heeren. Rustig aan! Afgelopen week is hectisch verlopen. Ik heb maandag met pijn in mijn hart afscheid moeten nemen van mijn terminale computer: Cobra Systems, voor de kenners Pentium 2, 333. Op 17 november 1998 gekocht via een personeelsregeling van het Antonius Ziekenhuis te Sneek. Leverancier: het toen net opgerichte jonge sneker computerbedrijf Snakeware automatisering. Snakeware haalde haar eerste vette order binnen. Zo wat alle personeelsleden van het ziekenhuis bestelden collectief een computer. Ik zie jullie denken, wat een lijk! Daarom heb ik vrijdag j.l. eindelijk een nieuwe kast gekocht met alles erop en eraan. Ik ben hiermee echt van de prehistorie, in de nieuwe wereld van Windows-Vista terrecht gekomen. Dat moet wel even wennen, moet ik zeggen! Van het vertrouwde 98 naar Vista is, binnen een dag, een stap van de vloer op de zolder. Je komt van de pictogrammen in de wizzards terrecht. Het ziet er allemaal wat gelikter uit. In grote lijnen kom ik er steeds meer achter, dat er niets nieuws onder de zon is. Vista is "Oude wijn in (bijzonder mooie) nieuwe zakken" Gelukkig zit ik weer met mijn setje op de kabel, zodat ik kan klooien met mijn logjes en mijn digitale plaatjes.


Verder was ik deze week buitengewoon verrast door het verschijnen van een tijdschrift over hardlopen. Wat een geweldig initiatief van een aantal plaats genoten. Het getuigt van moed en durf om de strijd aan te gaan met o.a. het gerenomeerde en machtige blad Runnersworld. Qua marketing zal het allemaal wel doordacht zijn en Henk D. gaat als bladenman ook niet over een-nacht-ijs! Voor de duizenden runners in Nederland valt er kennelijk nu nog meer te kiezen en te lezen, alhoewel je op internet werkelijk dood wordt gegooid met informatie over hardlopen, hele-en halve marathons, trainingsschema's, lichaamsverzorging, dieeten, kleding, schoeisel, materiaal, wedstijden enz.
In dit verband verwijs ik naar de sneker website Heroisme over hardlopen van runner Hero Polet. Deze website wordt door Hero met liefde en passie voor het hardlopen gemaakt!!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel