Doorgaan naar hoofdcontent

Klimaatscrisis

Vandaag op uitnodiging van mijn Groningse collega's, samen met hen in de bioscoop, de film An Inconvenient Truth gezien. Dit is een film met en door Al Gore, Ja juist, die gast!. Het is een spat heldere film over de klimaatscrisis op moeder aarde!
Bemoedigend voor mij, is mijn overtuiging, dat de aarde nooit zal vergaan. Het staat er in ecologische zin, voor plant, dier en mens, de komende decennia wel bar slecht voor! Op bijzonder knappe wijze presenteert en verbeeldt Al Gore dit in zijn film. Zover mogelijk in gewone mensentaal. De boodschap over de klimaatcris is "loud en clear". Sterk onderbouwd met wetenschappelijke cijfers. Critici hoor je inmiddels al niet meer! Politici staan met de mond vol tanden en weten ook niet echt hoe ze de klimaatcrisis moeten tackelen. Het verdrag van Kyoto, tien jaar geleden was voor velen kennelijk een visoen! Vandaag een actualiteit, waar we met zijn allen niet meer om heen kunnen en waar we allen verantwoordelijk voor zijn! Er staan world-wide ernorme belangen op het spel. Politici moeten in eigen vlees snijden! Wij als aardbewoners trouwens zeker niet minder! Wij hebben een zware eigen verantwoordelijkheid. Aan het einde van de film worden rigoreuze oplossingen aangereikt! In ieder geval opzouten met die tweede auto naast de deur! Ik ben sinds het zien van de film een Al Gore adept, althans als het gaat om de inhoud van de film An Inconvient Truth. Ga die film zien!! Echt! An Inconvenient Truth draait as dinsdag 20 februari hier in het filmhuis in Snits. Voor Carnavalvierders zal dispensatie worden verleend!!! Zij kunnen de dvd kopen!
En er zijn meer onverwachte adepten. Al Gore: „Laatst belde Arnold Schwarzenegger fimster en de Republikeinse gouverneur van Californie.) Hij zei me (Gore imiteert een Duits accent): ‘Ik verkoop nú mijn Hummer.’ En hij deed het!”
Myn leave men zaliger IJmkje van der Kooi, soe wol sizze: " ties dehaichste tyd dot ut meensdom, een takke efterut mut!"
Mijn held Mahatma Gandhi zei het ietsje subtieler: "De aarde biedt voldoende om ieders behoefte te bevredigen, maar niet ieders hebzucht"
Zelf zeg ik met genoegen en op basis van een-soort-van-IP-adres met de/het/een Allemachtige: "Als de wereld morgen vergaat, plant ik vandaag nog een boom!"

Met openbaar vervoer (trein) woonwerkverkeer Sneek-Luwadden een van dagelijkse landschappelijke toegiften in de vorm van een bijzonder boerderij-fiergesicht.....

Populair

Sneek, Su het ut Weest !

Sneek, Watchers&Liefhebbers.

Zie hier hoe een stukje van Sneek in de wijk Stadsfenne aan de Middelzeelaan in één week is ongevormd tot een krater. Een plek met eens vier woningen aan de rand van een groen wijkbosje. Op deze puinhopen verrijst binnenkort een Albert Heijn XL waarschijnlijk als een Fenix uit zijn As.

De Hamvraag met als hoofdprijs een musthave: Een tweedehands wasdroger van een bekend Noord-Koreaans merk.

Waar komt de compensatie voor de sloop van dat bosje en die woningen?.

Gemeenteraad SWF. Kom der mar in!Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

Voetbalfeestje op Herfstavond

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel