Doorgaan naar hoofdcontent

Lage Landen

Boudewijn de Groot heeft een nieuwe CD. Prachtig!!! Boudewijn schrijft het volgende op de inlay van de cd "Lage Landen"

"Tijd voor een ander geluid. Na de arrangementen en orkestklanken van de vorige twee cd's, die herinneringen opriepen aan het geluid van mijn eerste platen, besloot ik "Lage Landen" te kiezen voor een kleine bezetting en een intiemere sfeer. Alleen de band waarmee ik de afgelopen tien jaar heb getourd speelt mee. We hebben niet van tevoren gerepeteerd, zoveel mogelijk in een keer opgenomen en alles laten afhangen va de inspiratie van het moment. Dat is dan ook de reden waarom deze cd naar mijn gevoel levendiger en spontaner klinkt dan mijn vorige platen. Gelukkig kon ik nog gebruik maken van een aantal teksten van Lennaert Nijgh. "Het jagen voorbij" en "Hogeduin" vond ik in zijn nalatenschap; ze moesten nog worden aangevuld, geredigeerd en in de juiste vorm gegoten. Ik ben ervan overtuigd dat het resultaat datgene is wat Lennaert voor ogen stond. "Sonnet IV" is een gedicht dat hij in 1963 schreef en het vormt samen met drie andere een soort cyclus. Wellicht worden die ook ooit nog op muziek gezet. De Lage Landen, Nederland en Belgë, vormen niet het onderwerp van deze cd, maar de achtergrond en voedingsbodem. Het is de plek waar ik ben opgegroeid en waar ik het grootste deel van mijn leven zingend doorheen ben getrokken, aanvankelijk alleen met mijn gitaar en gekleed in spijkerpak. Dat zal de reden geweest zijn waarom de muziek duidelijk folkinvloeden heeft. En na het beluisteren van de laatste cd van Janis Ian" ("Folk is the new black") die in haar woonplaats Nasville werd opgenomen, besloot ik mijn plaat in dezelfde studio en met dezelfde technicus te mixen. Zo heeft deze cd zijn wortels in de Lage Landen en ademt de sfeer van de folkmuziek, met een vleugje Nasville. Een mooie en inspirerende combinatie".

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel