Doorgaan naar hoofdcontent

Sneek-Marathon N.K. 1978

"Mijn nederlands marathonrecord in Sneek, waar ik in 1978 met 2.14.02 ook nederlands kampioen werd, beschouw ik als een hoogtepunt" aldus Roelof Veld (62) in het blad Runner's World van februari 2007. Roelof Veld was een toploper op olympisch nivo, van voor de generatie Gerard Nijboer!
Wat ik me nog vaag herinner is, dat de althletiek vereniging Horror een stevige vinger in de pap had, bij de organisatie deze N.K.Marathon. De kleedgelegenheid was in de C. Kanhal in de Noorderhoek. De toenmalige sportarts van de KNAU heeft destijds het parcours met de (kop)lopers meegefiets op een door mij uitgeleende zwarte heren Raleigh-rijwiel. Mijn persoonlijke bijdrage deze wedstrijd! Ik heb de wedstrijddatum nagezocht: 10 juni 1978. Van de start en de finish weet ik niks meer. Ik zie nog wel beelden van lopers voor me, ook van de wedstrijd zelf herinner ik mij niet veel. Ik denk, dat bij veel av horror leden/vrijwilligers dit NK nog wel in het geheugen zit. Het zal wel opgeschreven zijn!? Misschien iets voor herpublicatie in het clubblad "De Start"??
Een wedstrijd NK Marathon in 1978 in Sneek met daarbij als resultaat een nederlands-marathon-record van 2:14:02 is eigenlijk best wel een bijzondere gebeurtenis geweest. Moeten we misschien wel in de (sport) canon van Sneek opnemen!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.