Doorgaan naar hoofdcontent

Pottenbier Poppenwier

Van friese topper hardloper Jan Albert Veenema kreeg ik een meeltje over de "potten-bier" Sylvesterloop. Lees maar even mee:

Hallo Anske!!
Allereest natuurlijk de beste wensen voor 2007!! Dat het maar
weer een sportief jaar mag worden! Uiteraard geldt dit ook voor je vrouw!
Je hebt het oude jaar ook alweer in stijl afgesloten las ik. Het was zeker
wel zwaar daar in Marrum? Ik heb oudjaarsdag in Poppenwier mijn revanche genomen. Ik heb er ook verslagje van gemaakt voor op de site van het LAB (lange afstandlopers Bolsward) www.labbolsward.nl Misschien leuk om te lezen. Hieronder heb ik het nog even geplakt.
gr, Jan Albert.

Voor de vierde maal werd er in Poppenwier (in de Horror-volksmond ook wel
potten bier genoemd) de Sylvesterloop georganiseerd. Voor de eerste keer was
er nu ook een lange afstand te lopen, naast de 5 en 10 km. Er was een
parcours uitgezet van 20,3 km, langs het Snekermeer en door de Lege Geaen.
Het startschot werd geheel in traditie vervangen door enkele carbid knallen
waarna eerst een ronde door het dorp volgde en we toen richting
Sybrandaburen gingen. Er ontstond al snel een kopgroep van 4 man, waaronder
de latere nrs 1 en 2 van de 10 km Wiebe-Pieter Mulder en Jan Boonstra en
Douwe Nauta en ik (Jan Albert Veenema). Vlak na Sybrandaburen moesten we
rechtsaf slaan richting het Snekermeer en gingen de 10 km lopers rechtdoor
om in Gauw te stempelen (!) bij het keerpunt. Al na een km of 6/7 moest ik
Douwe laten gaan door een wat tegenspartelende heup en wat
ademhalingsmoeilijkheden. Ook liep Douwe erg sterk, wat het nog moeilijker
maakte. Misschien kwam het omdat hij een thuiswedstrijd liep, maar hij was
niet bij te houden. Eerst zat ik nog aan het elastiek en later werd het
zelfs een behoorlijk stuk touw. Ik denk dat de maximale afstand toch wel een
dikke 100m is geweest. Op zich niet zoveel maar om het dicht te lopen tegen
iemand die zo sterk loopt is niet makkelijk.
Bij Tersoalsterzijl moesten we ook stempelen en van daaruit rechtsomkeert
richting de Griene Dijk, waar je een prachtig uitzicht hebt over het
Snekermeer (voor zover je daar oog voor hebt tijdens het lopen).
Op de weg terug richting Gauw begon ik me beter te voelen en liep Douwe ook
niet verder uit, en na een tijdje kon ik iets van het verschil goedmaken. Er
was helaas geen verzorging omderweg, waar we beiden eigenlijk wel op
gerekend hadden. Voor de wandelaars, die al om 11.00 waren vertrokken was er
wel koffie geregeld. Misschien een puntje voor volgend jaar?
Vlak na Gauw had ik hem eindelijk te pakken, na 1.03 gelopen te hebben. Toen
was het nog een dikke 3 km naar de finish, waarin ik het tempo van de
laatste kilometers om bij Douwe te komen aardig vol kon houden en zodoende
finishte in 1.15.25. Precies wat ik van te voren in mijn hoofd had. Een half
minuutje later kwam Douwe binnen, nog net onder de 1.16, ook een supertijd!
Nummer 3, Klaas Kroese uit Scharnegoutum kwam in 1.21 binnen.
Er waren niet zoveel deelnemers op de langste afstand maar zeker voor
herhaling vatbaar!!
Jan Albert Veenema

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.