Doorgaan naar hoofdcontent

Na de storm

Vanmorgen, samen met R. een gesprek gehad met L. over een erf-grens-kwestie. Er was sprake van verschil in beeldvorming en werkelijkheid tussen hem, de buurman-met-het-blauwe-bloed en de instantie(s). Ik ben erachter gekomen, dat er naast een virtuele (die wereld die ik al ken via het world-wide-web!)een juridische werkelijkheid is en eentje, die je, met je eigen ogen kunt zien. De analoge werkelijkheid, zal ik maar zeggen! Als de overheid alleen genoegen neemt met de juridische werkelijkheid, dan sta je als burger met je eigen beeldvorming mooi met de mond vol tanden! Dan wordt het: "jammer maar helaas" Letterlijk en figuurlijk zijn de piket-paaltjes gezet en wordt het inschakeling -door de burger - van de rechtsbijstandverzekering o.i.d. om de rechtsprocedure met een advocaat te vervolgen! Misschien zijn er nog wel meer mogelijkheden?.........

Een kijkje vanmiddag in het veld - na de storm van gisteren - levert natte landerijen op! Het water in de boezem en in de polders daalt vrij snel en zit tegen het middaguur alweer op het normale peil, denk ik. Als er nog veel water op het land ligt kun je nu goed zien, dat de greppels verstopt zitten. Deze plas-dras situatie is zeer aaantrekkelijk voor onze gevleugelde vrienden, zoals de wilde eenden, de ganzen en de smienten! Boeren haasten zich om de kopakkerbuisjes door te steken, zoadat het overtollige water uit de greppels zo snel mogelijk wordt afgevoerd.


Omgeving Follega.
Wilde Ganzen, omgeving Oldeboorn


Aan het einde van de middag nog en stukje hardgelopen.Verkorte route Veel zwarte kraaien, kauwtjes en roeken afkomstig uit de omgeving (De Lege Gea'n, Sneekermeer enz) rond Sneek, verzamelen zich bij schemering in de hoge bomen rond het IJsbaanterrein langs de Zwette. Dit is een echte "roestplaats" (jagerslatijn/jargon). Hier verzamelen 's avonds zomaar meer als duizend vogels, om daarna massaal naar hun slaapplaats Epema State in Ysbrechtum te vliegen. Althans de roeken! Die nestelen daar !

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel