Doorgaan naar hoofdcontent

`n Luwadder. ....Mijn Tag

Zo'n boeken-tag lijkt mij wel wat, Sybe!
Het Boek, dat binnen mijn handbereik, naast mijn computer ligt, is de bundel verzamelde gedichten van J.Slauerhoff. (1898-1936). Volgens. W.F. Hermans de grootste dichter uit het Nederlandse taalgebied.
Op blz. 123 na de vierde zin lees ik de volgende vier zinnen:

Meer van rozen, bijna oud hoogrood,
Die niet meer van vreugde of schaamste blozen
Kunne'als wij, nog oovral blank,Zoo groot
Willen wij niet worden, blijven brozen.

Bovenstaande cursieve regels zijn een citaat uit het gedicht AAN ASTARTE.
Dit boek ligt nog steeds op mijn buro. Ik heb een paar weken terug, een poging gedaan om Slauerhoff's gedicht O Engeitado in het Hylpers te vertalen. Helaas kan ik het reslutaat (nog) niet bloggen omdat de absoluut noodzakelijke leestekens in de Hylper tekst, niet door blogspot worden ondersteund Jammer.... in micosoft's word lukt het prima. De leestekens athans. Het resultaat in het Hylpers is nooit goed genoeg, natuurlijk!
Onderstaand nog toegift, een echte Slauerhoff:
Ik deins niet voor de grens.
Nam afscheid van geen mensch,
Toch heb ik nog een wensch,
Dat men mij na zal geven:
`Het goede deed hij slecht'
Beleed het kwaad oprecht,
Hij stierf in het gevecht
Hij leide recht en slecht
Een onverdraagzaam leven.'
In memoriam mijzelf,
Ik wil, dat deze boekentag in Sneek blijft en ben ontzettend benieuwd naar een tag van mede (b)loggers Harm, Rudy en Manon!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel