Doorgaan naar hoofdcontent

Mcdonalds

Ik werk mee met aan het personeelsblaadje van de Regio directie Dienst Landelijk Gebied.
Vandaag ben ik voor dat doel - voor de kat zijn viool - naar Groningen afgereisd. Bij aankomst blijkt, dat een substantieel deel van de redaktie vandaag zo-maar-eens-wat-anders ging doen! Als gevolg hiervan aanvaard ik onverwijld de terugreis en zit ik deze morgen zo rond de klok van 10 al bij de Mek, gesitueerd aan het parkeerterrein van de voormalige Ikea-vestiging. Ik ontdek als snel, dat de multicolor-placemat waarop ik mijn bestelde koffie en brownie geserveerd krijg, is gedrukt op 100% gerecycled papier. Op het rechthoekige LCD scherm - voor mijn neus - worden nonstop filmpjes gedraaid, waarin onophoudelijke gekleurde amorfe tekstvlakjes in het gekleurde beeld worden gevoegd. Ik lees op het scherm: "Weet je wat het bekendste woord op de wereld is?" Antwoord: Okay. Tweede woord? Antwoord: Coca-Cola.
Okay, je begrijpt natuurlijk onmiddellijk. Zo'n bezoekje bij de Mek is natuurlijk niet vrijblijvend. Als je wilt of niet, je wordt onwillekeurig bedolven onder allerlei geraffineerde commerciele prikkels. Ik drink ik mijn koffie. Eet mijn brownie. Ik zie om me heen en constateer, dat de ontbijtservice bij de mek een eclatant succes is! Ik bestel het niet! Gewoon weerstaan die handel! Zie je wel: "De Mcprikkels blijven niet als een parasiet aan mijn kleven!" Ik kijk naar buiten en sla me in gedachten op mijn borst. Ik geef me zelf een compliment voor de geboden weestand "Gelukkig sta ik nog met beide benen op de grond". Ik hoor, ik voel, ik ruik en ik ben blij, want ik zie door het raam naar buiten: "Het sneeuwt, terwijl de Zon schijnt"
.............Toch maar even een snel naar Bandenservice Veenstra op de Hemdijk om een stel winterbanden te monteren!!


Bij Theater de Oosterpoort kom ik haar tegen.........met een noodgang de ticketline bellen!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel