Doorgaan naar hoofdcontent

Linnaeus


In de LC van zaterdag, staat naast het stukje van Meindert Talma, een artikel over bloemkoning Carl von Linne. Vooral in Zweden en Nederland bekend als Linnaeus. Dit jaar wordt zijn 300e verjaardag op meerdere plekken gevierd o.a. in Bennebroek dichtbij Haarlem. Mooi voor de liefhebbers, hebben die ook eens wat te vieren, denk ik dan! Toch heb ik vanmiddag met een scherpere blik als gewoon naar mijn tuintje gekeken. Het viel mij op, dat de Helleborus (gratis overgenomen van Hiske) al helemaal in bloei staat. Dit is een vroege bloeier. Dat heeft niks met de hogere januari temperaturen te maken! Voor mij maken de "shades of green" van deze plant indruk. Het doet me aan Ierland denken. Vanmiddag nog even een stukje hardgelopen. o.a. langs de bootsteiger, achter de voormalige Flexa.
Aan het einde van de steiger, ter hoogte van de appartementen Kalkovens zijn zaterdagmiddag altijd een stel van die fanatieke samson-shag-rokende-sportvissers aktief. Volgens mij komen die lui uit de omgeving van de stad Groningen. Ze vissen hoofdzakelijk op die kleine witvisjes, die ze vervolgens weer in het water terugzetten. Zij worden kritisch gadegeslagen en becommentarieerd door twee Sneekers van achter-in-de-dertig vermoedelijk afkomstig uit het Sperkhem.. Een van hen staat er op krukken bij! Zij zien mij aankomen lopen. Met die kruk krijg ik oogkontakt. Hij reageert direkt met zijn prethoofd en plaatst de objectieve opmerking "Dau loopst harder dan mij, sien ik wel" Ik glimlach. Gelukkig loop ik niet in zo'n hoge hartslag. Ik roep hem - in het voorbijlopen - lachend toe: "Ja, mar dau voetbalst"!!! Jajaja.......... roept die Kruk lachend en instemmend terug!
Die humor en dat spontane menselijk kontakt maakt mijn dag. Daarna achter langs Tonnema via het Houkesloot aquadukt weer naar hus. Mooi kort rondje, na een enerverende week. Volgende week maar weer eens in de hoogste versnelling proberen en anders maar niet!

Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen herbouwd is ook een black box en in de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel