Doorgaan naar hoofdcontent

I Am (sterdam)

Vrijdag samen met R. een wandeling van ca 15 km gemaakt naar en door het centrum van Amsterdam. Auto geparkeerd langs de A10, afslag S 106. We zijn onze wandeling begonnen op het bedrijventerrein waar ook het bedrijf "Eyeworks" van TV producent Reinout Oerlemans is gevestigd. Bij het sluisje tussen het Nieuwe Meer/de Schinkel, via het IJsbaanpad naar ons eerste doel: het Olympisch Stadion. Met afstand, het mooiste stadion van Nederland! Hier hebben we speciaal naar de Marathontoren van dit schitterend gerestaureerde Stadion gekeken. Op de athlietiekbaan werd volop door aanstormend looptalent getraind. Mooi gezicht al dit voorbijflitsende hardlopers.

Marathontoren Olympisch StadionIJsbaanpad richting Sporthallen Zuid/Olympisch Stadion

Vervolgens door het Vondelpark (ook in reconstructie), van Baerlestraat/PC Hooftstraat, Museumplein, Leidseplein, Spiegelstraat richting de oververhitte "koop-consumentie-binnenstad"
Ondertussen natuurlijk aangestoken bij Cobra museumplein voor koffie ('s-morgens) en Cafe Luxembourg (in de namiddag)op het Spui voor iets "sterkers" !

Als op het Leidseplein de lichtjes weer eens branden gaan, dan...... Mooie tekst uit het favorite nederlandstalige liedjes-reportoire van mijn vader zaliger (1908-1975).
Vanavond branden de lichtjes bij de kleine (tijdelijke) kunstijsbaan, die tot nog tot begin maart aan de noordzijde van het Leidseplein ligt. In het voorjaar worden daar de terrassen van de horeca weer ingericht, zodat over niet al te lange tijd, de eerste voorjaars zonnestralen - onder het genot van een kopje koffie, 'n wit wijntje/roseetje of nog iets sterkers - door vroege zonnestralen-aanbidders weggetikt kunnen worden. Wij besluiten dan weer samen te wandelen in Amsterdam! ...ha!
Om ongeveer 20:00 uur een ultime-traditionele-favorite-snack genuttigd bij de FEBO op het stadionplein


Populair

Albert Heijn Middelzeelaan Bosje Bruut en Beschamend gesloopt

Kijk vrienden, één beeld zegt meer dan duizend woorden. De Sneker vroedschap deeluitmakende van de - in alles omvattende wijsheid opererende Gemeenteraad van Sùd West Friesland - is hiervoor direkt verantwoordelijk. Zij hebben veel te weinig bestuurlijke verantwoordelijkheid  genomen en garanties gegeven over in het geding zijnde thema's zoals omgeving en verkeer. Zij geven ruim baan voor het grote geld. Er worden binnenkort ook nog vier keurige goed onderhouden en bewoonbare burgerhuizen door de sloopkogel vernietigd. Op welke feitelijke plek (uitgezonderd o.m. de achtergevel van de nieuwbouw) dit openbaar groen wordt gekompenseerd en waar de gesloopte woningen worden herbouwd is ook een black box, In de stukken onvindbaar. Of wordt het weer een sigaar uit eigen doos zoals destijds bij de sloop van een deel van het Rasterhof park. Jullie mogen het zeggen. Ik heb er de buik vol van....

For a Limbo Dancer

Wie wil er nu gewoon zijn?

De rentmeester aller rentmeesters Sybrand van Haersma Buma presenteerde onlangs de Gewone Nederlander tijdens de H.J. Schoo lezing. In de NRC van vandaag wijdt Lamyae Aharouay er een column aan. Ik vroeg mij af - bij het lezen van haar column - of ik eigenlijk wel een gewone Nederlander ben. Zou ik - met mijn geboorteplaats Hylpen, mijn langdurige Sneeker domicilie, mijn Friese identiteit en mijn Nederlandse paspoort - nog wel een gewone Nederlander zijn? Opgevoed zoals zovelen met het Nederlandse calvinistische credo "doe-maar-gewoon-dan-doe-je gek-genoeg" Misschien weet Lamyae het antwoord? Ik verdenk haar van een behoorlijk inzichtelijke helicopterview. Daarom stuurde ik  haar een mailtje. Eigenlijk, met de vraag hoe gewoon ik wel niet ben.
Beste Lamyae Tja.. de gewone nl-er. De vraag stellen is simpel; het antwoord....? Ik (67) geef je een subjectieve dwarsdoorsnede  van mijn bestaan door middel van circa twaalf jaar bloggen (3060) en twitteren (ongeveer 20.000 tweets) …

First batch Denim

Helemaal zonder narcistische trekjes kom je er niet. Zeker niet als blogger! Gisteren ontving ik mijn absolute nouveauté op het gebied van spijkerbroeken. Ik bezit er nu één van de eerste driehonderd van the first batch ever afkomstig van Chris en Gavin van het eigenzinnige jeansmerk Ullac afkomstig uit Londen. De broeken worden per stuk gemaakt in een kleine italiaanse familie fabriek in Urbania. Er  wordt gefluisterd dat deze familie als 's wereld beste jeans in elkaar zet. Ik kan dat nu beamen en bevestigen. Het dragen van deze karakteristieke heavy, raw. 16oz selvedge en duurzame denim  geeft mij hetzelfde gevoel als mijn allereerste in 1965. Dat zegt toch wel wat.

Een filmpje over de aanleg van een dassentunnel