zondag 10 december 2006

The Runner is back (2)

Mijn godfather van het hardlopen, oud collega, Luwadder en oud Sneeker Willem Eizenga, was dit najaar op vakantie naar Sri Lanka. Het land van deie afschuwelijke Tsunami van twee kerstdag twee jaar terug. Willem is inmiddels weer terug in zijn woonplaats L en hieronder volgt zijn in het kort zijn beleving. Lees maar even mee:

"We zijn inmiddels weer wat gewend aan het Nederlandse natte en gure klimaat. Dat was eerst wel weer even wennen na zo'n 16 dagen in de tropen. We hebben een fantastische vakantie gehad.Eerst een rondreis door Sri Lanka gemaakt endaarna nog een week in een zeer luxueus ressort om lekker bij te komen en te relaxen.
Het landschap van Sri Lanka is geweldig. Veel groen,theeplantages,bergen en schitterende stranden.
De gevolgen van de Tsunami zijn echter overal nog zichtbaar. Voor het land en de bevolking is het wegblijven van de toeristenstroom na de Tsunami in combinatie met de Tamil aanslagen economisch een haast net zo'n grote ramp.Het ressort waar wij zaten was slechts voor 30% bezet, en dat in een periode wat daar gold als het hoogseizoen. Vooral de aanslagen in Galle ruim een maand geleden hebben na een negatief reisadvies van zowel Engeland als Duitsland veel toeristen doen besluiten naar alternatieve reisoorden te zoeken. Wij zelf hebben na hier en daar wat extra wegcontroles weinig van de spanning gemerkt.Alleen de dag voor vertrek was er weer een aanslag in Colombo op de regeringsgebouwen.
Gelukkig hebben wij de volgende dag bij vertrek naar het vliegveld er niks meer van gemerkt"