zaterdag 9 december 2006

'n Mooie zaterdag

De Friese media en locale bloggende Sneeker internetters storten zich vandaag massaal op de perikelen rond de Stadsherberg van v/h wijlen Jikke Ozinga. Ik heb zo'n oceaanblauw optimistisch gevoel, dat het allemaal wel goed komt daar bij de Waterpoort.

Vandaag 15 km hardgelopen samen met de examenkandidaten voor het Kyoskushin Karate van Sportschool F&F. Ik liep in de achterste regionen van het (karate)peleton. Je moet je plaats weten, als senior nietwaar!? Op het fietspad van IJlst naar Sneek passeerde, mij een fietser van middelbare leeftijd. Onder het voorbij fietsen mompelde hij "Die achterste lui binne vaek it dapperst" Ik was al aardig "stukken" maar die opmerking kon ik wel gebruiken. Het gaf mij vleugels voor de 6 km, die ik nog moest lopen.

De junioren en de senioren moesten vandaag na het hardlopen, nog een zwaar examen afleggen voor allerhande kleuren banden, slips e.d. Voor de zwaar-gewicht-topper Mark Potma was het hardlopen o.a.een onderdeel van zijn 2e dan examen. Ik heb veel respect voor Mark. Hij kon gedurende de gehele afstand (de rondweg Sneek via IJlst ca.18 km) het hoge tempo van de hazen Peter, Fokke en Sinica heel goed bij houden. Voor zijn postuur vergd dat een behoorlijke inspanning, denk ik. Gisteravond was de moeder van Mark (mevrouw Potma van voorheen slager Leo Potma uit de Scharnestraat) op de Tros televisie. Helaas heb ik dat programma nog niet gezien. Ik hoorde vandaag, dat het best wel een emotionele uitzending was.

Gisteravond hebben R. en ik het 50 jarig ambtsjubeleum van Willeke Alberti meegevierd in de Harmonie te Leeuwarden. Ook de sneeker medeblogger Sybe Karspel was samen met zijn vrouw ook van de partij. Zij waren ook zeer te spreken over de voorstelling. Over Willeke (61) geen kwaad woord. Willeke is waarschijnlijk de enige nederlandse zangeres, die alle drie haar kinderen: Danielle, Johnny en Kaj, elk hun eigen vader heeft gegeven!
Voor de pauze heerlijk oude gezellige meezingers uit mijn jeugd (zaterdagavond) en na de pauze mooie nieuwe nederlandse gevoelige liedjes. In een van de laatste liedjes uit de show kwam een prachtige tekstregel voor, die ik u niet wil onthouden. Eigenlijk zie ik het als een metafoor over de balans op moeder aarde. "De Zee houdt de Rivier niet tegen"!
En natuurlijk het briljante: Telkens weer.
Na afloop zei Willeke: "Die liedjes laten zich vanzelf zingen" Voor mij mag ze, zolang ze kan!