Doorgaan naar hoofdcontent

Berichten

Berichten uit december 3, 2006 weergeven

Love - The Beatles

"De nieuwe cd van The Beatles" lezen we hier en daar. Dat is natuurlijk onzin, want een nieuwe plaat van The Beatles zal er na de dood van John Lennon en George Harrison helaas nooit meer komen. Ik heb de cd Love kado gekregen van R. Deze cd is gemaakt naar aanleiding van de Beatles-hommage van het wereldberoemde Cirque Du Soleil. Ten behoeve van de muziek voor deze bijzondere voorstelling, dook Beatles producer George Martin samen met zoon Giles in de goed gevulde Beatles archieven om er uiteindelijk een prachtige greep uit te doen. Een groot aantal bekende Beatles-tracks zijn getransformeerd tot soundscapes die op een of andere manier anders (beter) klinken dan de originelen. Het levert absoluut een geheel nieuwe Beatles luisterervaring op.

Mariska

Zaterdag overleed Mariska Veres, zangeres van de in de begin jaren zeventig succesvolle Haagse popgroep Shocking Blue. Ik denk terug aan de begin jaren 70. Een optreden van Shocking Blue in Workum, bij dancing Paul en Tine (Katholieke Verenigingsgebouw te Workum)staat al weken vantevoren op alle billboards in de friese zuidwesthoek aangekondigd. Dan plotseling, schijnbaar vanuit het niets, heeft Shocking Blue een nummero 1 hit in Amerika! Geen Shocking Blue yn Warkum. Helaas nooit in het echie naar Mariska kunnen kijken en luisteren!
De entrekaartjes mocht ik een week later verzilveren voor een optreden van Blues Dimension uit Zwolle. Gelukkig blues, yn Warkum, bij Paul en Tine.