vrijdag 1 december 2006

Lette Ropping - TryaterGisteravond, samen met R -geheel onvoorbereid, blanco dus - twee kaartjes gekocht voor de voorstelling Lette Ropping van Tryater in Theater Amicitia te Sneek. Lette Ropping is een stuk fan Bouke Oldenhof (tekst)en Anny van Hoof (regie)
Op plaats K 20 midden in de zaal van Amicitia (mooi plekje, veel beenruimte en leuke onderhoudende buren naast me) werd ik al direkt bij het begin van de voorstelling genadeloos bij de strot gepakt door Brian Wilson,
God only knows what Id be without you.
I may not always love you
But long as there are stars above you
You never need to doubt it
Ill make you so sure about it
vervolgens door een zoekende domina met een late roeping en twee mooie lieve mensen, het kostersechtpaar Bertus (Joop Wittermans) en Annie (Marijke Geerstma), waartussen de Liefde uiteindelijk blijft bestaan, maar die, door het leven zelf, elk hun eigen weg weer moeten gaan. Er zit niks anders op: hun Weg en daarmee ook hun Lette Ropping!
In de flyer lees ik "Alles yn it stik - tonielbyld - regykonsept, klean - konsintrearret him op it festerkjen fan de yntisiteit fan de personaazjes oer en wer." Regiseur Anny van Hoof wil in deze voorstelling laten zien wat er tussen mensen gebeurt. Ik moet zeggen, dat Annie daar absoluut in is geslaagd, want ik heb een hele ontroerende en bijzonder humoristische (het Leven is gelukkig ook vaak om te lachen) voorstelling gezien. Geen slappe momenten. Het spel was super naturel. Prachtig decor ( vliegende ganzen in de wolkenlucht door het raam) en een functioneel gebruik van de voice-over. Het was een geweldige voorstelling, puur genieten !