maandag 6 november 2006

Berenloop 2006


In de sportbijlage van de LC van lees ik vandaag, dat de jaarlijkse Berenloop de (halve) marathon bij Terschelling hoort als cranberries en Hessel. Van harte mee eens: mooie sport in een mooie omgeving op één van de mooiste waddeneilanden Terschelling. Het mooiste wat je op zo'n herfstweekend kan overkomen, na de New York City Marathon, natuurlijk! Je ziet:aan superlatieven geen gebrek!
De duinovergangen bij Midsland en Paal 8, het parcours langs het zware Noordzeestrand met volle tegenwind (kracht 5)en het lange stuk vals plat op de Longway naar de finish op West-Terschelling zorgen ervoor, dat je gedwongen wordt om op 3/4 van de race nog diep te gaan! Letterlijk nog het snot voor de ogen!
In de 10e editie heb ik voor mijn doen geen wereldtijd gelopen, maar wel bewust genoten van het lopen, de fysieke inspanning, de natuur, het publiek en van wat verder om mij heen gebeurde. Muzikale uitingen variërend van vette hip-hop beats tot ontroerende Ierse Folk, live-gespeeld. Aardige mensen die Terschellingers, langs de kant van de weg! Ook dat runnersfolk! Op de boot heen en terug was het (Bere)gezellig. "The Best Of the Rest"
Ik ben het van harte eens met de winnaar van de 42, Saher Yousef, die gisteren zei: "Dit is één van de allerleukste marathons"
Hij kan het als geen ander weten: winnaar van 5 van de 10

Mijn Uitslag Berenloop heb ik van de website geplakt en geknipt;
Positie Nummer Naam Vereniging Woonplaats
1 2577 SMIT , ANSKE SNEEK
M50 HMR Bruto: 02:20:24 Netto: 02:12:34 9,54 km/h
info@terschellingmarathon.nl | ©2006 SV Friesland & Stichting Ev