vrijdag 3 november 2006

Voorstelling de Drie Zusters


Regisseur Chaib Massaoudi legt de worsteling van het individu met de keuze tussen blijven en weggaan bloot. De voorstelling gaat over Drie zusters en twee broers die hun jeugdherinneringen en familieverhalen vertellen in een voorstelling over verlangen en dromen van toen en nu,
De regieassistentie en produktie van deze voorstelling is in handen van Margarite Smit (Sneek, 1980)
Chaib Massaoudi (1962) is geboren te Ijarmaouas (Marokko)
Hij volgde de theateropleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht (1994- 2000). Nadien studeerde hij Oosterse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Utrecht (1992- 1994) en volgde acteursopleidingen aan de Kleine Academie van Luc Desmet (Brussel) en de Multiculturele Theaterschool DNA (Amsterdam).
Chaib Massaoudi voerde regie en artistieke leiding van verscheidene theaterstukken als Het tikken van de kraai en Taslit & Romeo van theatergroep Amazigh. Theatergroep Amazingh richtte hij op in 1998. Speelde in o.m. l´m Underdog (KRO), Polleke en Shouf Shouf Habibi (tevens vertalingen voor de film). Chaib Massaoudi maakte vertalingen voor tv-series als Najib & Julia van Theo van Gogh (AVRO) en Circus Kiekeboe (NPS/Zeppelin).