zondag 22 oktober 2006

Waterpoortcup Sneek 2006

Dankzij drie verpletterende overwinningen is - de in een bloedvorm verkerende - Peter Smit uit Sneek, zeer overtuigend winnaar geworden in het lichtgewicht tot 70 kg. Na zijn fantastische Open Deense Kampioenschap in 2000 heeft Peter Smit nu weer een bijzonder belangrijke overwinning op zijn naam staan! De Waterpoortcup staat in de internationale karatewereld bijzonder hoog aangeschreven en qua organisatie definitief op de kaart. Met de creatie van een z.g. "fighters-area" naast de mat, is de doorstroming van het grote aantal deelnemers bij het jeugd spectaculair verbetert! De verwachting is, dat deze innovatieve toernooi-aanpak waarschijnlijk internationaal gecopieerd gaat worden. Veel complimenten ontvangen over dit tournooi. Op de "sayanora party" later op de avond, merkte de zweedse coach op: "We like to come here in Sneek, very well organised tournament, very worth competing"
Tot slot nog een kijkje achter de schermen van het Sneker Rode Kruis (nieuws)
Zij waren op de Waterpoortcup in de Sneker Sporthal aanwezig voor de EHBO. Petje af en een diepe buiging voor hun hulp en toewijding.

Het Rode Kruis, afdeling SNEEKAchterwaartse trap. Op achtergrond de litouse coach Aleksej Sveshnikov.


Bij de karatejeugd worden beschermmiddelen toegepast.


De line-up van de dames karateka's, op de voorgrond Alexandra Kostina (Litouen)Lea Koenen (Sneek) en Belle Dijkstra (Sneek).


Tom Metz, Wethouder van Sneek, concentreert zich voor een breektest voor de officiele opening van de Waterpoortcup 2006.


De prijsuitreiking.


Tot slot neemt Wethouder Tom Metz een bloemmetje mee naar huis....


Achter de schermen........ trots, respect en ontroering