maandag 16 oktober 2006

Opstaan, blinken en verzinken.

Nog zes dagen voor de Waterpoortcup, hedenavond 18:00 uur direkt na thuiskomst van mijn werk, samen met R. even alles op scherp gezet en de instructiemailing naar de vrijwilligers van de waterpoortcup 2006 verstuurd. Tussen mijn post lag een brief van Sportvereninging Friesland uit Sint Annaparochie. Mijn rugnummer en bootkaartje voor de Berenloop van zondag 5 november 2006. Ik start op de Halve Marathon. Mijn start-rug-borst nummer is 2577.
Tijdens de 10e uitvoering van de Berenloop vinden extra feestelijkheden plaats met bekende lui. Op een video scherm in West Terschelling worden beelden vertoond van de Berenloop en tegelijkertijd beelden van de magische New York Marathon.

Sportuitslag in de LC van vandaag, Jan Albert Veenema uit Bolsward (AV Horror Sneek) wordt derde in de halve marathon dwars door Drenthe in een tijd van 1:20:51 uur. Eerste werd cabaretier, schrijver en sinds kort nederlandstalig popzanger Dolf Jansen in 1:13:22uur.


Zo net op Ned.1 VPRO's Holland Sport, Wilfried de Jong in gesprek met oud karateka Jon Bluming. Bluming gedreven op de tekst over zijn vroegere gloriedagen. Zijn lichaam met blesures van zowat alle vingers, tenen, knieen en schouders. "Mijn gezicht was net zo paars als mijn gebroken tenen" aldus Bluming, die er aan toevoegde:"Daarna pakte ik de grootste belhamel uit de groep....... en die jongen ging zakken"